Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met Ita­li­aan­se kaas

0
(0)

Ingrediënten

Bereidingswijze

  • 1 ui
  • 800 ml groentebouillon van tablet
  • 20 g ongezouten roomboter
  • 300 g risottorijst
  • 680 g rauwe rode bieten in pot
  • 4 el roomkaas knoflook & fijne kruiden
  • 75 g rucola (zak)
  • 75 g Italiaanse kaasvlokken

  1. Snipper de ui. Breng de bouillon aan de kook. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en fruit hierin de ui glazig. Voeg de rijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glanzen. Voeg de bouillon scheut voor scheut toe aan de rijst en laat al omscheppend zacht koken tot de bouillon is opgenomen. Herhaal tot alle bouillon is opgenomen en de rijst beetgaar en smeuïg is.
  2. Laat ondertussen de bieten in een zeef uitlekken en snijd in stukjes. Roer de roomkaas en bietjes door de risotto en warm goed door. Verdeel de rucola over de borden, schep de risotto erop en bestrooi met de kaasvlokken.

Bronvermelding:

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R512106/romige-bietenrisotto-met-italiaanse-kaas

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.