Ro­mi­ge ri­sot­to met par­me­zaan & tuin­kers

5
(1)

Ingrediënten

Bereidingswijze

 • 1½ liter kraanwater
 • 1 groentebouillontablet
 • 2 biologische uien
 • 2 tenen knoflook
 • 700 g winterpenen
 • 40 g ongezouten roomboter
 • 2 g gedroogde rozemarijn
 • 300 g risottorijst
 • 4 middelgrote eieren
 • 90 g Parmigiano Reggiano-poeder
 • 40 g saladepittenmix
 • 1 biologische tuinkers in bakje
 1. Breng een pan met het water aan de kook, voeg de bouillontablet toe en zet het vuur laag. Snipper ondertussen de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Schil de winterpenen, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in blokjes van een ½ cm.
 2. Verhit de helft van de boter in de pan met dikke bodem op hoog vuur. Voeg de ui en peen toe en fruit 3 min. Doe de knoflook en rozemarijn erbij en bak 1 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Zet het vuur laag. Schenk er steeds een scheut bouillon bij en roer tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
 3. Kook ondertussen de eieren 6 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
 4. Neem, als de risotto beetgaar is, de pan van het vuur. Voeg de rest van de boter en de kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over diepe borden en leg op ieder bord een ei. Garneer met de pittenmix en tuinkers.

Bronvermelding:

https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1192222/romige-risotto-met-parmezaan-en-tuinkers

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.